7. březen 2024 3 min. min. čtení Admin

Herní enginy pro webové hry

Herní enginy jsou softwarové nástroje, které usnadňují vývoj her. Nabízí sadu funkcí a nástrojů, které vývojáři používají k tvorbě herních světů, postav, herních mechanik a dalších aspektů hry.

V oblasti webových her existuje mnoho herních enginů, z nichž každý má své vlastní vlastnosti a výhody. Níže naleznete přehled nejpopulárnějších webových herních enginů:

1. Unity:

2. Unreal Engine: Unreal Engine je další populární herní engine, který se používá pro vývoj her na různých platformách, včetně webových. Nabízí špičkové funkce pro 3D grafiku a realistické efekty. Unreal Engine je placený engine, ale existuje i bezplatná verze s některými omezeními.

3. Construct 2: Construct 2 je 2D herní engine, který se snadno používá a je ideální pro začátečníky. Nabízí drag-and-drop rozhraní a širokou škálu pluginů pro rozšíření jeho funkcí. Construct 2 je placený engine, ale existuje i bezplatná verze s některými omezeními.

4. Phaser: Phaser je open-source 2D herní engine, který je populární mezi vývojáři, kteří chtějí mít větší kontrolu nad svým kódem. Nabízí širokou škálu funkcí a je snadno se s ním učit.

5. Godot: Godot je open-source 2D a 3D herní engine, který se rychle stává populární. Nabízí širokou škálu funkcí a nástrojů, včetně 3D grafiky, fyziky, animace a audio. Godot je zcela zdarma.

Další webové herní enginy:

  • PlayCanvas

PlayCanvas je cloudový herní engine, který používá WebGL pro renderování. Podporuje jak 2D, tak 3D hry a je známý pro svou snadnou použitelnost a mocné funkce. PlayCanvas je skvělá volba pro vývojáře, kteří chtějí vytvářet složité webové hry bez potřeby se starat o infrastrukturu.

  • Babylon.js

Babylon.js je další bezplatný a open-source herní engine pro vytváření 3D webových her. Používá WebGL a podporuje širokou škálu funkcí, včetně fyziky, animace a postprodukčních efektů. Babylon.js je známý pro své výkony a používají ho mnoho velkých společností, včetně Mozilly a Samsungu.

  • Three.js

Three.js je oblíbený herní engine pro vytváření 3D webových her. Používá WebGL pro renderování a je velmi flexibilní a konfigurovatelný. Three.js používají mnoho velkých společností, včetně Google, Microsoft a Disney. Má strmou učební křivku, ale jeho mocné funkce z něj dělají oblíbenou volbu pro zkušené vývojáře.

Výběr herního enginu pro webovou hru závisí na mnoha faktorech, jako je typ hry, kterou chcete vyvíjet, vaše zkušenosti s programováním a váš rozpočet. Než se rozhodnete pro konkrétní engine, je důležité si prozkoumat všechny dostupné možnosti a porovnat jejich funkce a vlastnosti.

Kromě výše uvedených enginů existuje mnoho dalších nástrojů a frameworků, které vám pomohou s vývojem webových her. Mezi ně patří knihovny pro JavaScript, HTML5 a CSS, stejně jako online platformy pro vývoj her.

S trochou snahy a správnými nástroji si můžete vytvořit vlastní webovou hru, která bude zábavná a poutavá pro hráče.

Herní enginy pro webové hry se výrazně vyvinuly a dnes mají vývojáři širokou škálu možností. Zda jste začátečník, který chce vytvářet jednoduché 2D hry, nebo zkušený vývojář, který chce vytvářet složité 3D hry, je pro vás herní engine, který vám pomůže dosáhnout svých cílů. Díky pokračujícímu vývoji webových technologií můžeme očekávat ještě více působivých webových her v budoucnosti.

Klíčová slova:

Herní enginy, Webové hry, Unity, Unreal Engine, Construct 2, Phaser, Godot, PlayCanvas, Babylon.js, Three.js, Vývoj her, JavaScript, HTML5, CSS, Online platformy, 2D hry, 3D hry, WebGL, Renderování, Budoucnost webových her

ikona herního portálu hrani-zdarma.eu O herním portálu

Bezplatné online hry nejen pro Váš oblíbený prohlížeč. Zahrajte si třeba starou DOS hru, pecku z období FLASH technologie, nějakou nadupanou multiplayer hru, hru z Gameboye Advance či textovou hru. :) Přečtěte si články o hrách zdarma. Online hry můžete vyhledat podle témat.

Poslední článek na blogu: Škola čar a kozel.

Nyní je zde 2 hráčů.
Copyright ©2022-2024 hrani.eu - některá práva vyhrazena. Herní portál ctí DMCA, Web pohání Váš Hosting .

Sociální sítě

Logo Discord serveru Ikona Emailu Ikona tUMBLR Ikona serveru kulatá 16px x 16px MEGA Ikona serveru Twitter kulatá 12px x 12px Ikona serveru Mastodon kulatá 12px x 12px Ikona serveru Minds kulatá 12px x 12px Ikona Pinterest Mindskulatá 12px x 12px Ikona Reddit Mindskulatá 12px x 12px

Herní novinky